Z nasledujúceho receptu vám vyjde približne takých dvadsaťpäť kusov tohto pokrmu. Pred tým ako začnete miešať cesto si treba skontrolovať či vlastne máte všetko potrebné pretože všetky uvedené suroviny sú na výrobu tohto jedla naozaj potrebné. Aspoň v prípade, že chcete aby sa vám podarili také ako naozaj majú byť.
Čo teda budeme potrebovať na výrobu churros? Prvoradá bude múka, ktorú by sme mali zvoliť najlepšie hladkú. Odsypeme si 350 gramov. Kypriaci prášok alebo inak prášok do pečiva budeme potrebovať tiež. Toho však bude treba podstatne menej. Stačiť bude jedna malá čajová lyžička. Pri tomto recepte je dôležitá aj voda. Postačí však šesťsto mililitrov. Omnoho menej ale predsa bude treba soli. Tej bude úplne stačiť štvrť lyžičky. A ako inak aj cukor je neodmysliteľnou súčasťou. Najlepšou voľbou je práve hnedý trstinový cukor, ktorého si vezmeme tri veľké polievkové lyžice. Vajíčka tu tiež hrajú svoju úlohu. Bielok však nepotrebujeme. Naopak žĺtky dva. Pripravíme si olej a napokon ešte jemnučký kryštálový cukor, ktorý využijeme na záver na posypanie.
A teraz prechádzame na miešanie cesta. Na začiatok je potrebné preosiať múku do misy, kde následne prisypeme aj kypriaci prášok. Spolu ich premiešame. Pripravíme si hrniec s vodou, do ktorej pridáme soľ a tiež cukor. Miešame dovtedy kým sa všetko neroztopí. Dáme hrniec mimo platničku a prisypeme do neho múku. Kým sypeme múku treba obsah hrnca stále miešať. Miešame až pokiaľ nevznikne hladká zmes.
Do cesta postupne pridávame žĺtky a potom necháme celú zmes vychladnúť. Zatiaľ si pripravíme cukrárske vrecúško s nadstavcom v tvare hviezdy.
Prichystáme si panvicu, ktorú naplníme olejom približne do výšky piatich centimetrov. Zohrejeme ho tak aby sme na ňom mohli vyprážať. Cestom naplníme cukrárske vrecko a na panvicu s olejom budeme postupne vytláčať kúsky dlhé asi desať centimetrov tak aby sa nedotýkali.
Vyprážame tak aby boli opražené do zlatohnedej farby. Vypražené churros necháme odkvapkať z oleja a pripravíme ďalšiu várku. Keď máme hotovo už len posypeme kryštálovým cukrom. Najvhodnejšie je konzumovať churros ešte keď sú čerstvé a teplé.
Jedlo vhodné na posedenie pri kávičke alebo aj ako pohostenie pre návštevu. V každom prípade sa vám môže táto mexická lahôdka zapáčiť.